Fórum nápovědy

Seznam

hlas u navigace mapy cz jen online?

Jiří Kulha

29.6.2020 v 18:05

Dobrý den. Používám of line navigaci Mapy cz. , Jelikož pojedeme ke známým přes Prahu, tak jsem si přikoupil u mého operátora data v domění, že on line bude navigovat i hlasově. Ale nestalo se tak.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

3.7.2020 v 10:40

Dobrý den, v aplikace je možné nastavit více hlasů. Primárně se používá TTS hlas (text to speech), ale asi ho nemáte stažený v telefonu. Zkuste ho stáhnout, případně si vybrat jiný český hlas - Jank či Koko.

Jiří Červenka

11.7.2020 v 17:17

Dobrý den. Mám stejný problém, v navigaci mám v nabídce 3 hlasy v českém jazyce, ale navigace při jízdě jen občas zavrní a nic nehlásí. Maximálně jednu (první) větu, potom už jen mlčí.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jiří Červenka

14.7.2020 v 10:12

Zkuste tedy stáhnout modul TTS v telefonu, tím by se měl problém vyřešit..

Petr Nový

14.7.2020 v 13:00

Hlas funguje i offline ale celkem divně. Po pročtení tohoto tématu jsem se na cestu připravil - nastavil, že má posílat zvuk přes BT do rádia, nastavil hlas Janek a vyzkoušel cvičně navigaci na místě. Pak ale za jízdy z Příbrami do Rakovníka přestal Janek v Hořovicích mluvit a 10 minut ani ň. Při tom do rádia posílal ticho, bylo vidět na displayi. Pak zase začal mluvit. Zvláštní je i samovolné měnění hlasitosti navigace. Někdy je sotva slyšet a na další křižovatce by mi to vyřvalo díru do hlavy. S jinými navigacemi jsem nikdy změnu hlasitosti neřešil.

Yves 17 reagoval na příspěvek od Petr Nový

15.7.2020 v 14:40

Mám rovněž problémy s hlasovými pokyny. Hlas funguje cca 10 minut a potom je ticho.Je jedno, který ze tří hlasů mám zapnutý. Když přejdu do nastavení a přepnu z přehrávání přes bluetooth třeba na hlas z telefonu, zase asi 10min funguje a pak nic.

Pb Olomouc

12.9.2020 v 21:31

Stejný problém. Loni navigace ještě normálně fungovala. Poloha na mapě se mi normálně ukazuje, ale navigace při zapnutí stále hlásí: "hledání polohy GPS" a funguje jen při připojení na internet. Off line nefunguje. Nepomohlo ani přeinstalování ani nová instalace hlasových modulů.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Pb Olomouc

14.9.2020 v 11:40

Dobrý den, GPS modul dodává nepřesnou nebo neaktuální polohu.

- Jelikož je GPS poloha určována pomocí spuštěné služby Google Play services, zkontrolujte si, zda má tato aplikace povolen přístup k GPS a je aktuální:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms&hl=cs
- Občas pomůže i jen samotný restart vašeho zařízení.

Travnicek Zdenek

19.8.2021 v 21:19

Mám stažené mapy.cz do offline, při navigaci obrazová část perfektní, přesně odpovídá skutečnosti. Hlasová funguje jen útržkovitě např. jedním slovem "odbočte" a pak zase nic. Je řešením stažení modulu TTS do offline map a jak to provést? Mluvím tedy o android autoradiu.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Travnicek Zdenek

22.8.2021 v 14:59

Pokud jde o autoradio - zkuste vybrat jiný hlas z nabídky map - Janek, Koko... vyzkoušejte co funguje. Na autoradiu garantovat nějakou funkčnost je problematické..

Travnicek Zdenek reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

23.8.2021 v 18:57

Hlasy jsem vyzkoušel bez účinku. Nefunguje to ani přes data a připojení BT z telefonu, i když v telefonu je hlasová funkce bezvadná.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Travnicek Zdenek

1.9.2021 v 17:41

Pokud připojujete přes BT, je třeba i na radiu nastavit, aby bralo vstup z telefonu, není možné jendoduše přetlačit hrající rádio.. více je rozebráno ve FAQ

Franta Čižek

14.1.2023 v 20:00

Zdravím, je nějaký manuál, jak stáhnout Koko, nikde mi to v nastavení nenabízí?

Tomáš Krabač reagoval na příspěvek od Franta Čižek

16.1.2023 v 7:26

relevantní
Zdravím, hlas Koko je již součástí aplikace (jen Android), není potřeba stahovat.

Více informací zde: https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/navigace-aplikace-mapy

Leontyna Leontyna

9.7.2023 v 10:40

Nefunguje hlasová navigace. Míst hlasu jen skřípe.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Leontyna Leontyna

11.7.2023 v 18:07

Na výběr je více možností hlasu, bez detailnějšího popisu zda to nefunguje s žádným bohužel není jak poradit.

Amg 040213

20.8.2023 v 11:21

Dobry den. A muze mi nekdo prozradit jak stahnu ten TTS modul. Pouzivam iPhone konkretne 14 pro. Dekuji za pomoc

Ondra Pražák

25.8.2023 v 23:30

Dobrý den, mám stejný problém, hlasová navigace funguje několik minut a pak ticho. Zvuk mám do BT sluchátek spolu s hudbou. Při resetu navigace to funguje na dalších pár minut.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Amg 040213

28.8.2023 v 12:58

Dobrý den, pro iPhone je dostupná pouze SIRI. více o hlasech na iOS zde - https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/zname-prekazky-faq-v-aplikaci-mapy.cz-pro-ios

Lucie Hrajnohová

28.5.2024 v 9:31

Dobrý den, také používám navigaci Mapy.cz v offline režimu. Funguje bez problémů. Hlas však nefunguje. Navigace mlčí. Mám mobil Samsung Galaxy J6 plus. Ještě vloni fungovala i hlasová navigace v pořádku. Prosím o radu. Děkuji. L. H.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Lucie Hrajnohová

28.5.2024 v 15:31

Dobrý den, prvně zkuste prozkoumat časté otázky kolem jazyků a zkusit přenastavit hlas:
https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/zname-prekazky-faq-v-aplikaci-mapy.cz-pro-android

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

hlas u navigace mapy cz jen online?

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)