Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
3.7.2020 v 10:40
Dobrý den, v aplikace je možné nastavit více hlasů. Primárně se používá TTS hlas (text to speech), ale asi ho nemáte stažený v telefonu. Zkuste ho stáhnout, případně si vybrat jiný český hlas - Jank či Koko.
Jiří Červenka
11.7.2020 v 17:17
Dobrý den. Mám stejný problém, v navigaci mám v nabídce 3 hlasy v českém jazyce, ale navigace při jízdě jen občas zavrní a nic nehlásí. Maximálně jednu (první) větu, potom už jen mlčí.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Jiří Červenka
14.7.2020 v 10:12
Zkuste tedy stáhnout modul TTS v telefonu, tím by se měl problém vyřešit..
Petr Nový
14.7.2020 v 13:00
Hlas funguje i offline ale celkem divně. Po pročtení tohoto tématu jsem se na cestu připravil - nastavil, že má posílat zvuk přes BT do rádia, nastavil hlas Janek a vyzkoušel cvičně navigaci na místě. Pak ale za jízdy z Příbrami do Rakovníka přestal Janek v Hořovicích mluvit a 10 minut ani ň. Při tom do rádia posílal ticho, bylo vidět na displayi. Pak zase začal mluvit. Zvláštní je i samovolné měnění hlasitosti navigace. Někdy je sotva slyšet a na další křižovatce by mi to vyřvalo díru do hlavy. S jinými navigacemi jsem nikdy změnu hlasitosti neřešil.
Yves 17
reagoval na příspěvek
od Petr Nový
15.7.2020 v 14:40
Mám rovněž problémy s hlasovými pokyny. Hlas funguje cca 10 minut a potom je ticho.Je jedno, který ze tří hlasů mám zapnutý. Když přejdu do nastavení a přepnu z přehrávání přes bluetooth třeba na hlas z telefonu, zase asi 10min funguje a pak nic.
Pb Olomouc
12.9.2020 v 21:31
Stejný problém. Loni navigace ještě normálně fungovala. Poloha na mapě se mi normálně ukazuje, ale navigace při zapnutí stále hlásí: "hledání polohy GPS" a funguje jen při připojení na internet. Off line nefunguje. Nepomohlo ani přeinstalování ani nová instalace hlasových modulů.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Pb Olomouc
14.9.2020 v 11:40
Dobrý den, GPS modul dodává nepřesnou nebo neaktuální polohu.
- Jelikož je GPS poloha určována pomocí spuštěné služby Google Play services, zkontrolujte si, zda má tato aplikace povolen přístup k GPS a je aktuální:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms&hl=cs
- Občas pomůže i jen samotný restart vašeho zařízení.
Travnicek Zdenek
19.8.2021 v 21:19
Mám stažené mapy.cz do offline, při navigaci obrazová část perfektní, přesně odpovídá skutečnosti. Hlasová funguje jen útržkovitě např. jedním slovem "odbočte" a pak zase nic. Je řešením stažení modulu TTS do offline map a jak to provést? Mluvím tedy o android autoradiu.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Travnicek Zdenek
22.8.2021 v 14:59
Pokud jde o autoradio - zkuste vybrat jiný hlas z nabídky map - Janek, Koko... vyzkoušejte co funguje. Na autoradiu garantovat nějakou funkčnost je problematické..
Travnicek Zdenek
reagoval na příspěvek
od Jakub Faifer
23.8.2021 v 18:57
Hlasy jsem vyzkoušel bez účinku. Nefunguje to ani přes data a připojení BT z telefonu, i když v telefonu je hlasová funkce bezvadná.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Travnicek Zdenek
1.9.2021 v 17:41
Pokud připojujete přes BT, je třeba i na radiu nastavit, aby bralo vstup z telefonu, není možné jendoduše přetlačit hrající rádio.. více je rozebráno ve FAQ
Franta Čižek
14.1.2023 v 20:00
Zdravím, je nějaký manuál, jak stáhnout Koko, nikde mi to v nastavení nenabízí?
Tomáš Krabač
reagoval na příspěvek
od Franta Čižek
16.1.2023 v 7:26
relevantní
Zdravím, hlas Koko je již součástí aplikace (jen Android), není potřeba stahovat.
Více informací zde: https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/navigace-aplikace-mapy
Leontyna Leontyna
9.7.2023 v 10:40
Nefunguje hlasová navigace. Míst hlasu jen skřípe.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Leontyna Leontyna
11.7.2023 v 18:07
Na výběr je více možností hlasu, bez detailnějšího popisu zda to nefunguje s žádným bohužel není jak poradit.
Amg 040213
20.8.2023 v 11:21
Dobry den. A muze mi nekdo prozradit jak stahnu ten TTS modul. Pouzivam iPhone konkretne 14 pro. Dekuji za pomoc
Ondra Pražák
25.8.2023 v 23:30
Dobrý den, mám stejný problém, hlasová navigace funguje několik minut a pak ticho. Zvuk mám do BT sluchátek spolu s hudbou. Při resetu navigace to funguje na dalších pár minut.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Amg 040213
28.8.2023 v 12:58
Dobrý den, pro iPhone je dostupná pouze SIRI. více o hlasech na iOS zde - https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/zname-prekazky-faq-v-aplikaci-mapy.cz-pro-ios
Lucie Hrajnohová
28.5.2024 v 9:31
Dobrý den, také používám navigaci Mapy.cz v offline režimu. Funguje bez problémů. Hlas však nefunguje. Navigace mlčí. Mám mobil Samsung Galaxy J6 plus. Ještě vloni fungovala i hlasová navigace v pořádku. Prosím o radu. Děkuji. L. H.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Lucie Hrajnohová
28.5.2024 v 15:31
Dobrý den, prvně zkuste prozkoumat časté otázky kolem jazyků a zkusit přenastavit hlas:
https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/zname-prekazky-faq-v-aplikaci-mapy.cz-pro-android