Fórum nápovědy

Seznam

Lze do Mapy.cz vložit stovky až tisíce bodů?

Česká nádraží.cz

5.6.2020 v 15:20

Dobrý den, náš tým popisuje všechna česká nádraží a rádi bychom do našich stránek umístili mapy.cz, kde bychom rádi vložili terčíky s odkazy na již popsaná nádraží. Zkoušeli jsme nejprve Google mapy, ale ty po první stovce bodů dávají odezvu přes půl minuty, což je nepřijatelné. Reálně budeme mít jednotky stovek odkazů, v ideálním případě něco kolem třech tisíc. Trápí nás doba odezva, aby se uživatelům mapy.cz načítaly v rozumném čase. Poradíte mi jak na to? Příklad pro trpělivé (30 s) zde https://www.vlakemjednoduse.cz/mapa

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

8.6.2020 v 10:48

Dobrý den, API by to mělo zvlásnout, zkuste se podívat třeba na toto:

http://api.mapy.cz/view?page=clusters

Jakub Kraft • tým Mapy.cz

19.6.2020 v 9:52

relevantní
Problém nicméně není v použitém mapovém API a ani Google by neměl potíže zobrazit 100 markerů. Problém je už v tom, že načíst samotný HTML dokument na té adrese trvá (například) 50s, protože zjevně trvá vašemu backendu ho vygenerovat. To je problém, který musíte vyřešit, jinak to nebude rychlé nikdy.

Dále pak je dobré říct, že Mapy API používá k vykreslení markerů DOM elementy, kdežto Google kreslí do canvasu. Tedy na Mapy API má rostoucí počet markerů větší negativní vliv, i když při stovce si toho člověk ještě ani nevšimne. Pro takový případ obecně doporučuji zobrazovat jen ty markery, které v danou chvíli dávají smysl (tedy je nějak filtrovat například dle viewportu mapy, zoomu a podobně), případně užít shlukovač, kdy místo příliš se dotýkajících markerů se zobrazí jen jeden shluk reprezentující danou množinu a po kliknutí na něj se zazoomuje mapa tak, že se shluk rozpadne na jednotlivé markery.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Lze do Mapy.cz vložit stovky až tisíce bodů?

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)