Fórum nápovědy

Seznam

JAK ZPROVOZNIT POP3 na win 7/OT2007

Roman Volek

16.1.2020 v 21:14

Snažím se tu podle těch Vašich návodů a rad zprovoznit už druhý den outlook, abych si mohl konečně stáhnout poštu ale marně.
Vy tady vykládáte cosi o aktuálnosti, ale ty Vaše návody budou asi OPRAVDU HODNĚ AKTUÁLNÍ, když tak dobře "fungují"!!!
Na té Vaší doporučované stránce https://clienttest.ssllabs.com/ssltest/viewMyClient.html mám
Your user agent has good protocol support.

Your user agent supports TLS 1.2, which is recommended protocol version at the moment.

Ale pořád nic, poštu NELZE STÁHNOUT.

A v těch dalších informacích - TO ABY BYL ČLOVĚK EXPERT - to snad nemyslíte vážně, aby se
v tomto běžný uživatel vyznal!!!

OPRAVDU MOC DĚKUJI ZA TENTO DÁREK!!!

Proč jste to neposlali všem uživatelům třeba měsíc předem jako informaci aby se mohli v klidu
připravit a neřešili takové šoky???

To by ale musel na seznamu někdo přemýšlet HLAVOU!!!

HLAVNĚ že každý měsíc otravujete, abych si zabezpečil účet náhradním účtem a mobilem!!!
Toto otravné zdržování vypněte!!!

Owner Owner

17.1.2020 v 0:29

Pouzivam Outlook 2010 kteremu konci podpora az za 10 mesicu (Rijen 2020). A uz nyni je diky seznamu nepouzitelny. Take jsem musel prejit na nesifrovane pripojeni. Je to krok v pred. Dekujeme.

roman xyz

17.1.2020 v 22:03

https://support.microsoft.com/en-us/help/3140245/update-to-enable-tls-1-1-and-tls-1-2-as-default-secure-protocols-in-wi Popis "opravy", případně stáhnutí opravného souboru

Vratko Kucerak

17.1.2020 v 22:48

Mám rovnaký problém ako Owner Owner a Roman Volek. Tiež mi už asi tretí deň Outlook 2007 nesťahuje poštu. Po rôznych útrapách a hodinách hľadania odpovedí a rád som zrušil šifrované spojenie a svet čuduj sa, pošta sa začala sťahovať. Neviem či je to takto super, ale zatiaľ to tak nechám. Snáď to "inžinieri" dajú v blízkej budúcnosti do poriadku. A Seznam, hambi sa! Za takýto prístup. To si vskutku mohol zariadiť trocha inak. Lepšie. Lepšie pre užívateľov a nie pre seba a pohodlnosť správcov. Váš prístup k problému je pre mňa nepochopiteľný. Očakávam, že zjednáte nápravu.

Owner Owner reagoval na příspěvek od Vratko Kucerak

18.1.2020 v 19:19

Zadna naprava nebude. Pokud pouzivate Win 7 staci si TLS 1.2 zapnout. Me uz to funguje.

https://support.microsoft.com/en-us/help/3140245/update-to-enable-tls-1-1-and-tls-1-2-as-default-secure-protocols-in-wi

Vratko Kucerak reagoval na příspěvek od Owner Owner

19.1.2020 v 13:25

Vďaka za reakciu.
Už som si upravil registre podľa návodu ktorý v konečnom dôsledku bol asi ten istý, ale z iných www stránok.
To ale nič nemení na fakte, že "súdruhovia" zo Seznamu z vysoka kašlú na pospolitý ľud a sú im ukradnuté problémy spojené s tým ukončením podpory protokolu TLS 1.1. Hlavne že idú na ruku gigantovi Microsoft.

Ivana 2 Helpdesk • Moderátor

20.1.2020 v 15:55

relevantní
Dobrý den,

z bezpečnostních důvodu je na službách Seznam.cz postupně ukončována podpora protokolu TLS 1.1 pro zabezpečenou komunikaci na internetu. Nadále lze využívat protokoly TLS 1.2 a nově také TLS 1.3.

Tímto krokem pokračujeme v úsilí zvyšování bezpečnosti uživatelů služeb Seznam.cz. Používáte-li starší operační systém nebo některé starší programy, můžete se, v důsledku vypnutí zastaralé verze TLS 1.1, setkat s komplikacemi.

Poštovní program Mozilla Thunderbird je řešením v případě, že nemáte možnost aktualizovat na novější operační systém, šifrované spojení v tomto poštovním programu nadále funguje. Thunderbird je dostupný pro operační systémy Microsoft Windows i macOS.

Ivana

Milan Kacur 78

21.1.2020 v 10:09

U návodu: https://support.microsoft.com/en-us/help/3140245/update-to-enable-tls-1-1-and-tls-1-2-as-default-secure-protocols-in-wi

nestačí nainstalovat aktualizaci a spustit easy fix. Je skutečně potřeba ručně editovat registry pro ten SChannel, ten postup co je na konci, přidat případně složky a udělat nové záznamy v registrech, snad to někomu ušetří čas, teprve co jsem to doplnil tak mi Outlook opět běží.

Create the necessary subkeys for TLS 1.1 and 1.2; create the DisabledByDefault DWORD values and set it to 0 in the following locations:

For TLS 1.1
Registry location: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.1\Client
DWORD name: DisabledByDefault
DWORD value: 0

For TLS 1.2
Registry location: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client
DWORD name: DisabledByDefault
DWORD value: 0

Roman Volek reagoval na příspěvek od Ivana 2 Helpdesk

21.1.2020 v 20:12

Bohužel jste, jak se lidově říká, s vaničkou vylili i děcko!
Jak vidno, aby věc fungovala, mnoho uživatelů operativně přechází na nešifrovaný POP3, takže ze "špatného" šifrování, které aby někdo prolomil, musí tomu trochu víc rozumět, může zjistit přístupy do emailového účtu z nezašifrovaného POP3 chytřejší žáček za "domácí úkol do výpočetní techniky".
Účet na seznamu mám už z minulého tisíciletí, kdy mnozí uživatelé internetu ještě nebyli na světě, ale takovou aroganci jsem tedy ještě nezažil. Právě jste se tímto zařadili do dlouhé řady ostatních molochů, které se na této planetě vyskytují.
Řešení je podle vás instalace novým programů.
Kdybyste se k problému opravdu chtěli postavit čelem, tak hned na úvod dáte návod (VLASTNÍ! a srozumitelný), jak problém napravit a ne obecné hlášky, které tam stále svítí s odkazy na stránky třetích stran. Ale hlavně - nenecháte si to uživatele řešit tady na fóru svépomocí! To opravdu hodně vypovídá, jak se k nim stavíte.
A taky jste to mohli dát vědět předem - snad pro seznam není problém poslat svým uživatelům servisní zprávu s upozorněním. Když se zavádělo GDPR, tak to problém nebyl, doptat se na potvrzení nových podmínek. Lidé se tak mohli na problém připravit předem - ČTĚTE předejít mu - a ne jednoho krásného dne zapnout poštovního klienta a zjistit, že spojení nefunguje.
Takže asi tak.

Tomáš Manca reagoval na příspěvek od Milan Kacur 78

24.1.2020 v 21:30

Milane, díky moc. Po dlouhém pátrání konečně někdo, kdo napsal, co je třeba.
Win7+Outlok2010: "instalace" easy fixu, manuální doplnění registrů, restart PC a už to běhá!

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    JAK ZPROVOZNIT POP3 na win 7/OT2007

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)