K čemu slouží plná moc?
V běžném životě je možné při právním úkonu se nechat zastoupit fyzickou nebo právnickou osobou. Pořebujete-li pověřit jinou osobu k určitým úkonům, tak plná moc je jedním ze způsobů, jak toto zastoupení učinit. Jedná se o smlouvu uzavřenou mezi zmocněncem (ten, co zastupuje) a zmocnitelem (ten, který se nechává zastoupit). Plná moc je pak dokladem, kterým se zmocněný prokazuje vůči třetím osobám, se kterými za zmocnitele jedná.
Existuje ještě tzv. všeobecná-generální plná moc, která se především uděluje advokátům k zastupování před soudem. V této moci není ale specifikován určitý úkon. Je vydávána v plném rozsahu pro zmocněnce (nejčastěji advokát) pro zastupování a činění veškerých právních úkonů za zmocnitele.
Několik důležitých bodů, na které nesmíte zapomenout:
Konec platnosti plné moci : Občanský zákoník podle §33b říká, plná moc zaniká tehdy:
Moc děkuji.
Potřebovala jsem pro taťku, abych za něho mohla vyřídit věci na úřadech. Super !!!
S pozdravem Šárka
Super děkuji.Použito k odhlášení motorky a zrušení pojistky.
Díky, díky, přesně co jsem hledal..
Super je to fajn mít se s kým poradit
Syn jede na studijní pobyt na rok do USA, může mě zplnomocnit na tuto dobu k “veškerým právním úkonům, které je oprávněn sám činit”?
Ahoj:-)Syn jede s Babickou k mori a je potreba k tomu souhlas i otce.Postaci mi tento formular?Ma se dat jeste overit podpis?
ČAU LIDI, VEZU DĚTI K RODIČŮM NA PRÁZDNINY, DOUFÁM, ŽE TOTO VYPLNIT BUDE STAČIT PRO OŠETŘENÍ NAPŘ. NA POHOTOVOSTI, KDYBY SI, NEDEJ BOŽE, KLUCI TŘEBA ZLOMILI NOHU:-(
Děkuji,super formulář jednoduché,výstižné!
Je to přesně co jsem potřebovala,moc děkuji!!!
Nevíte,jestli se tento formulář plné moci dá použít do zábavního parku Bongo?Tam je totiž napsáno,že děti od sedmi let(já mám 12) mohou jít do bonga bez doprovodu dospělých pouze když budou mít vyplněný zde uvedený formulář plné moci.
Dobry den,nemohl by ste mi poradit jak ma znit plna moc na pro doprovod nezletile osoby letadlem?Dekuji
Dekuju ,je moc jednoduchy.S pozdravem Hasmik