POP3 nastavení Apple Mail

Nastavení programu Apple Mail k práci s poštou pomocí protokolu POP3 provedete dle následujícího návodu:

  • Spusťte Apple Mail a v jeho nabídce zvolte Přidat účet
  • V okně Vyberte účet pro poštu zatrhněte Přidat jiný e-mailový účet... a klikněte na Pokračovat

  • V zobrazeném okně vyplňte pole Jméno (to, co sem vyplníte, uvidí příjemci vašich zpráv jako jméno odesíalatele).
  • Do pole E-mailová adresa zadejte celou svou e-mailovou adresu.
  • Do pole Heslo zadejte své přístupové heslo.
  • Na další krok průvodce přejděte kliknutím na tlačítko Přihlásit se.
  • Klient se pokusí najít sám vhodné nastavení, což se nejspíše nepodaří, a tak zobrazí upozornění "Název účtu nebo heslo nelze ověřit". Pro pokračování je třeba vyplnit některá nastavení ručně.

.    

  • Do pole Uživatel zadejte celou svou e-mailovou adresu
Pole Uživatel je nutné vyplnit. Bez něj se nemusí podařit ověřit uživatelské údaje a nastavení může skončit chybou, např. Not authenticated, please use AUTH first.
 
  • Typ účtu zvolte POP3
  • Do pole Server příchozí pošty zadejte pop3seznam.cz
  • Do pole Server odchozí pošty zadejte smtp.seznam.cz
  • Poté znovu klikněte na tlačítko Přihlásit se



A to je vše. Účet je nyní nastaven a doručené zprávy se nyní budou stahovat do klienta Apple Mail.

Mail ve výchozím stavu maže poštu (po týdnu či jiné době)

Po přidání POP3 e-mailového účtu dle postupu výše bude v Mailu automaticky nastaveno, že se zprávy starší 7 dní smažou ze serveru (tj. z webmailu Email.cz). Chcete-li, aby vám ve webovém rozhraní e-mailové schránky pošta zůstávala déle, nebo naopak, aby se mazala dříve, postupujte takto:
 
  • V Mailu přejděte do Mail > Předvolby.
  • Na záložce Účty klikněte na účet, jehož nastavení chcete upravit.
  • Na záložce Informace o účtu najdete nastavení Po načtení zprávy odstranit kopii ze serveru
    • Odškrtnutím volby nastavíte, aby zprávy vždy zůstávaly na serveru a klient je nemazal vůbec
    • Ponecháte-li volbu zaškrtnutou, můžete nastavit jiný počet dní, po nichž se stažená zpráva smaže

 

 

    • U vytvořeného POP3 účtu následně proběhne stažení zpráv ze serveru.
  • Pomohl Vám tento článek? Ne

    Kontaktujte nás