Vrácení hl.správcovctví ve třídě

Diskuse k fungování služby Spolužáci.
sva...@...

Re: Vrácení hl.správcovctví ve třídě

odesláno v 22 dub 2012 11:38

Jj, je to ta třída. Pokud je to tak, potom Vám za ně děkuji.

bud...@...

odesláno v 22 dub 2012 12:06

sva...@... píše:Jj, je to ta třída. Pokud je to tak, potom Vám za ně děkuji.

OK, hlavně po předání funkce pak nezapomenout si tu korunku u sebe smazat .

sva...@...

odesláno v 23 dub 2012 18:01

Ještě jednou děkuji za to "popostrčení ke zprovoznění" té třídy. Určitě to pomohlo ve prospěch dobré věci. Správcovství jsem tam nějak přidělil, ale zatím se k převzetí moc nemají. Ale je to teprve 1 den v normálním provozu. Založil jsem všechny, kteří chyběli, včetně předchozího hl. správce jen jsem mu prozatím nevrátil korunku, protože se obávám, že by to mohlo dopadnout tak, jak to bylo. Sobě jsem prozatím správcovství ponechal, ale jak už jsem se zmínil pouze do doby než to někdo schopný převezme. Nerad bych, aby tato třída dopadla jako Ačko před pár lety, kdy jsem jim to pomohl rozchodit, založil profily jako zde a za nějakou ne moc dlouhou dobu byla třída "na smetišti". Tehdy v té třídě bohužel automat zafungoval, protože si správce neplnil Vámi požadované povinnosti. Tady za tuto třídu Vám tedy ještě jednou děkuji.

bud...@...

odesláno v 23 dub 2012 18:21

> sva...@...
OK, bylo vzato na vědomí.

nar...@...

odesláno v 29 dub 2012 15:19

Dobrý den,
chci se jen přidat k tomu, že automatické přenesení hlavního správce na dalšího aktivního člena není vždy dobré. V našem případě se tak přeneslo na spolužačku, která se sice na stránky často dívala, ale jinak byla počítačem netknutá a neuměla nic jiného (jsme ročník narození kol. 1945) a tudíž ani přenést hlavní správcovství. Také tenkrát zapracoval na žádost až administrátor a vše se v dobré obrátilo.
Takže zdravím všechny administrátory a přeji jim pevné nervy.

pav...@...

odesláno v 01 kvě 2012 22:57

bud...@... píše:Dobrý den, jen bych ve vaší hlášce poopravil jednu malou nepřesnost a sice v tom směru, že hl. správce o správcovství nepřijde už v případě, že je délka jeho absence měsíc, ale teprve v případě, že je jeho absence > 60 dní. A protože onen automat proběhne pouze 1x za týden, tak to může být celkem i 60 dní + 1 týden. Oproti dřívějšku se změnilo pouze to, že to, co jsme dříve na žádosti uživatelů dělali na helpfóru manuelně, dnes dělá automat. Takže se dá říci, že to jediné, co se skutečně změnilo je to, že s tím máme nyní méně práce.

Dobrý den, tak teď nevím co platí. V mailu mi přišlo toto:
"Do třídy jste se více než 25 dní nepřihlásil.Pokud se do výše uvedené třídy nepřihlásíte do 5 dnů, funkce Vám bude následující víkend po dosažení 30-ti dnů neaktivity odebrána."
Pominu skutečnost, že jsem nebyl informován o tom, že jsem se stal hlavním správcem třídy (je opravdu takový problém zaslat informativní e-mail?). Můžete zpětně zjistit, kdo byl hlavním správcem přede mnou?

qua...@...

odesláno v 02 kvě 2012 00:39

Dobrý den, tak teď nevím co platí.

Ahoj. Nápověda ohledně správcovství i automatického přidělování je myslím v pořádku:
Kód: Vybrat vše
http://napoveda.seznam.cz/cz/spoluzaci/spravce-skolnik/funkce-spravce-a-hlavni-spravce/

Informace o neaktivitě a hrozící ztrátě správcovství začala být rozesílána poměrně nedávno a to na žádosti četných správců, kteří o funkci přišli a to bez "varování".
Jestli by se měli nově dosazení správci také mailem informovat, tak to už je námět patřící spíše na fórum:
Kód: Vybrat vše
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=19304&auth=

bud...@...

odesláno v 02 kvě 2012 13:07

> pav...@...
Dobrý den, v onom mailu se píše pouze všeobecně o ztrátě funkce. Takže záleží na tom, jakou funkci ve třídě máte. Pokud jste někde jako hlavní správce, tak jí z důvodu absence ztratíte v tom smyslu, že budete „degradován“ na správce – se žlutou korunkou. A pokud budete mít ve třídě absenci dalších 30 dnů, tak opět přijdete o funkci správce - tentokrát „degradací“ na řadového žáka třídy.
Posílání informačních mailů i v případě, že bylo někomu přiděleno správcovství, pokládám osobně za naprosto zbytečné. Pokud ten dotyčný do třídy nevstoupí, tak je jedno, zda tam nevstoupí jako žák, nebo jako správce. A pokud do třídy vstoupí, tak okamžitě vidí, že se u něj něco změnilo. Bud' podle toho, že u jeho profilu přibyla správcovská korunka, nebo podle toho, že mu ve třídě přibyly nové klikačky.
Po tom, kdo byl správcem před vámi, pátrat nebudeme, protože se tam mohlo správcovství změnit několikrát. Vycházejte ale z toho, že tam byl prvním správcem zakladatel třídy. A i když to tam není v příslušné kolonce zaznamenáno, tak to lze zjistit podle toho, kdo má ve třídě jaké žákovské ID. A žák s nejnižším (žákovským) ID je zakladatelem vaší třídy a tudíž i 1. hl. správce ve vaší třídě.

pav...@...

odesláno v 03 kvě 2012 22:18

to quaeso, buddy
Děkuji oběma za informace a vysvětlení.
P.S. kde najdu žákovské ID ?

qua...@...

odesláno v 03 kvě 2012 23:39

pav...@... píše:P.S. kde najdu žákovské ID ?

Ahoj. ID číslo žákovského profilu lze najít v "adresní řádce":
Po kliknutí na jméno v seznamu žáků se v té řádce objeví:
"http://www.spoluzaci.cz/classmateScreen?classroomId=XXXXXX&classmateId=YYYYYYY"
, Kde "X" je ID třídy a "Y" je ID profilu.

PředchozíDalší

Zpět na Spolužáci