Hlavni Spravce tridy

Diskuse k fungování služby Spolužáci.
zde...@...

Re: Hlavni Spravce tridy

odesláno v 05 zář 2011 13:23

dobrý den ,ahá tak to já jsem měla smůlu,že byl automatický skript zapnut před prázdninami,tak se to svede na autom. skript a lidský faktor se vynechá,dík za kouzelnou odpověď ,si jí vytisknu a dám si jí zarámovat

bud...@...

odesláno v 05 zář 2011 13:56

zde...@... píše:dobrý den ,ahá tak to já jsem měla smůlu,že byl automatický skript zapnut před prázdninami,tak se to svede na autom. skript a lidský faktor se vynechá,dík za kouzelnou odpověď ,si jí vytisknu a dám si jí zarámovat

Dobrý den, zmiňujete zde vynechaný lidský faktor, což ale není korektní. Oním faktorem byla vaše skoro dvouměsíční absence ve třídě od 31.05.2011 do 21.07.2011, automatický skript na to zareagoval, funkci hl. správce předal Daně R. a vy jste ve třídě pak zůstala jen jako správce. Přes prázdniny bylo vše vypnuto a tento weekend byl skript opět zapnut. Vše proběhlo proto naprosto korektně. Mimoto se správcům před odebráním funkce posílá varovný mail, na který jste zřejmě nereagovala, nebo ho vůbec nečetla. Zůstává tudíž otázkou, co se mělo udělat ještě víc. A další otázkou je, co brání tomu, vyřešit vše svépomocí interně ve třídě s Danou R. Zde jste v tomto případě na nesprávné adrese. Děkuji za pochopení a přeji hezký den.
Další informace lze najít na >
Kód: Vybrat vše
http://napoveda.seznam.cz/cz/spoluzaci/spravce-skolnik/funkce-spravce-a-hlavni-spravce/

zde...@...

odesláno v 05 zář 2011 14:42

dobrý den,jistě z vašeho uhlu pohledu bylo vše korektní,tedy při mé smůle,kdyby se to stalo kdy byl automat vypnut moje nepřitomnost ve třidě ,tak jsem zůstala červená,vaše koreknost je jen úhel z vašeho pohledu .podle mého úhlu je to jinak ,mám smůlu,že nemám automatický skript,,,též vám přeji hezký den

bud...@...

odesláno v 05 zář 2011 14:50

zde...@... píše:dobrý den,jistě z vašeho uhlu pohledu bylo vše korektní,tedy při mé smůle,kdyby se to stalo kdy byl automat vypnut moje nepřitomnost ve třidě ,tak jsem zůstala červená,vaše koreknost je jen úhel z vašeho pohledu .podle mého úhlu je to jinak ,mám smůlu,že nemám automatický skript,,,též vám přeji hezký den

Ono opravdu není možné kontaktovat Danu a domluvit se s ní? Pokud ne, tak nezbývá než počkat, až tam bude její absence také > 30 dní a pak je možné, že skript přidělí funkci hl. správce opět vám. Není ale celkem jasné co zde řešíme, protože v té třídě nadále správcujete. Jen již ne jako hl. správce, což jest ale pro správcování ve třídě celkem bezpředmětné.

jir...@...

Hlavni Spravce tridy

odesláno v 06 zář 2011 15:20

Systém přdávání funkcí na základě návštěvnosti se mi jeví jako naprosto mylný a v podstatě nesmyslný. Sám s tím mám problém, jelikož vždy v naší třídě jsou všichni zvyklí obracet se na mne, pokud něco potřebují. Měl bych pak zjišťovat, kdo je právě nyní správce, pak ho navést jakým způsobem to změnit ( v našem věku jsou někteří spolužáci rádi, že si stránku otevřou, ale nějaká administrace je pro ně cizí slovo), atd. Jen než právě určeného spolužáka naženu utíká celkem dost času naprosto zbytečně. Člověk, který se stane automaticky správcem je z toho zmatený a volá zase mne, co má dělat. Důsledek je takový, že stránky přestanou navštěvovat, jelikož je to pro ně moc komplikované,složité. Administrace nemá to nic společného s nějakou návštěvností jednou za 30 nebo 60 dnů. Vidím v tom jen snahu o co největší návštěvnost stránek a nucení lidí tyto stránky navštěvovat ( tomu rozumím, ;)). Řešením by mohlo být mít možnost nastavit u každé třídy, zda se správce může měnit, či nikoliv. Byla by dál zvýšená návštěvnost a naše starší a pokročilé ročníky by s tím neměly problém.

bud...@...

odesláno v 06 zář 2011 18:29

jir...@... píše:Systém přdávání funkcí na základě návštěvnosti se mi jeví jako naprosto mylný a v podstatě nesmyslný. Sám s tím mám problém, jelikož vždy v naší třídě jsou všichni zvyklí obracet se na mne, pokud něco potřebují. Měl bych pak zjišťovat, kdo je právě nyní správce, pak ho navést jakým způsobem to změnit ( v našem věku jsou někteří spolužáci rádi, že si stránku otevřou, ale nějaká administrace je pro ně cizí slovo), atd. Jen než právě určeného spolužáka naženu utíká celkem dost času naprosto zbytečně. Člověk, který se stane automaticky správcem je z toho zmatený a volá zase mne, co má dělat. Důsledek je takový, že stránky přestanou navštěvovat, jelikož je to pro ně moc komplikované,složité. Administrace nemá to nic společného s nějakou návštěvností jednou za 30 nebo 60 dnů. Vidím v tom jen snahu o co největší návštěvnost stránek a nucení lidí tyto stránky navštěvovat ( tomu rozumím, ;)). Řešením by mohlo být mít možnost nastavit u každé třídy, zda se správce může měnit, či nikoliv. Byla by dál zvýšená návštěvnost a naše starší a pokročilé ročníky by s tím neměly problém.

Dobrý den, pro příspěvky tohoto druhu slouží fórum Náměty a připomínky pro Spolužáci.cz
Kód: Vybrat vše
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=19304

jir...@...

odesláno v 07 zář 2011 09:37

A já si najivně myslel, že se zde dá diskutovat ... :(

bud...@...

odesláno v 07 zář 2011 13:17

jir...@... píše:A já si najivně myslel, že se zde dá diskutovat ... :(

Dobrý den, vaše hláška není dotaz na řešení nějakého technického problému, hláška se týkala návrhu na změnu formy ohledně předávání, resp. nepředávání správcovství v případě absence správců ve třídě. Jedná se tudíž o připomínku, resp. nový návrh. A s tím jste na onom fóru na správné adrese, protože tam odpovídáme lidem nejen my, ale čtou to tam i profesionální administrátoři, kteří pak na to mohou event. i nějakým způsobem reagovat. Tam je daleko větší šance než zde.

sme...@...

odesláno v 13 čer 2012 12:45

Dobrý den,
bylo mi skriptem přiděleno hlavní správcovství ve třídě 836387
Jsem už pár roků globálním moderátorem na jiném foru (forum tečka britva tečka cz) a tak mám sice představu jak některé věci fungují, ale
tady jsem skutečně velice krátce a tak se mi ještě nepodařilo najít některé možnosti a funkce.
Mám tedy prosbu:
1) úprava či oprava již napsaného příspěvku - je možná? a jak? (nikoliv pouhé smazání)
2) zahlédl jsem v nápovědě, že lze zapnout "připomínání" ke vstupu do třídy - lze? a jak? (citace - Zkrátím připomínku na vstup do spolužáků na 3 týdny, )
Moc děkuji za Vaši odpověď a přeji Vám pohodový den.
Srdečně Vás zdravím, Petr Smékal.

tre...@...

odesláno v 13 čer 2012 12:52

sme...@...

Dobrý den
Add 1. - nelze editovat příspěvky na nástěnce třídy ani komentáře u žáků
Add 2. - nastavení upozornění najdete přes Nastavení - Spec. nastavení. Každý žák si může změnit jen své, správce je spolužákům nastavovat nemůže.

Dodatek: Nastavit ale upozornění, aby se žáci do třídy podívali nelze. Pouze správcům chodí upozornění generované systémem.

PředchozíDalší

Zpět na Spolužáci