Založení "Mateřské školy Ostrava, Lechowiczova 8"

Diskuse k fungování služby Spolužáci.
kri...@...

Založení "Mateřské školy Ostrava, Lechowiczova 8"

odesláno v 25 kvě 2012 08:34

Žádám o založení školky. Zde jsou povinné informace potřebné k jejímu založení.

- úplný oficiální název (bez zkratek) v případě vysokých škol je vhodné uvést i příslušnou fakultu:
Mateřská škola Ostrava, Lechowiczova 8, příspěvková organizace

- ucelenou poštovní adresu sídla = ulice, číslo popisné, město (případně městská část) a PSČ:
Lechowiczova 8/3110, Ostrava, 702 00

- odkaz na webové stránky:
http://www.mslechowiczova.unas.cz/

bud...@...

Re: Založení "Mateřské školy Ostrava, Lechowiczova 8"

odesláno v 25 kvě 2012 15:00

> kri...@...
Dobrý den, při založení mateřské školky preferujeme oficielní žádost vedení školky, nikoliv žádost "absolventa" školky. Protože jenom pak je alespoň částečná záruka, že bude školka sloužit opravdu jen dětem z mateřské školky. Žádost o založení mateřské školky je nutné poslat se všemi údaji na adresu hel...@.... V tomto případě je nutné i udat o jakou část Ostravy se jedná, aby mohla být škola jednoznačně zařazena. Děkujeme.

kri...@...

odesláno v 30 kvě 2012 12:13

Dobrý den.
Tak dalece se v tom angažovat rozhodně nehodlám. Chtěl jsem založit školku a třídu pro svoji mladší dcerku, dokud si ještě pamatuje podle fotek, kdo s ní do školky chodil a doplnit fotkama. Nyní již chodí do první třídy ZŠ. Ostatně stejně tak, jako jsem založil školku pro svou starší dcerku, která je již v páté třídě ZŠ. Ta ji používá a spolu s ní i někteří její bývalí školkoví spolužáčci.

Dnes jsou v této školce Česká republika >> Ostrava >> Ostrava >> Moravská Ostrava - MŠ Varenská 2A již dvě fungující třídy.
Bohužel školka na Lechowiczově ulici to štěstí mít nebude - pokud to nenapadne aktivně zdejší paní ředitelku.

Moje mladší dcerka holt bude pracně, až bude větší, hledat své bývalé kamarádky a kamarády ze školky přes Facebook a to tajně, protože já jí browzdat po sociálních sítích hned tak nedovolím.
Ale to už bude jedno, protože si už na jména a příjmení těch dětí stejně nevzpomene.

Ruku na srdce - vy z hlavy dáte alespoň 12 jmen a příjmení od spolužáků ze své školky? A jakpak je to dlouho?

A co mám udělat, kdybych chtěl založit školku svoji, tedy z let 1978 - 1979, která už dneska třeba neexistuje?
I když ta moje jo. http://www.blahoslavova.moravskaostrava.cz/. Takže zase za paní ředitelkou???

Přesto si ještě na 2 - 3 děti vzpomenu.

Ostatně až se k tomu samému odhodlá moje dnes sedmiletá dcera, tak na tom bude možná podobně a z její školky bude třeba azylový dům armády spásy. Nebo obchod, lékárna atd...

Ale to neřešíte - proč taky.

Carpe Diem!

Práci čest!

bud...@...

odesláno v 30 kvě 2012 13:00

> kri...@...
Dobrý den, naše zdrženlivost při zakládání mateřských školek (MŠ) je dána snahou zabránit tomu, aby si tam pak nezaložil třídu třeba i nějaký „Klub přátel piva“, odkud by pak mohli event. psát i nežádoucí hlášky na diskuzi školy. Jde nám prostě jen o to, aby byla ona MŠ pod dozorem vedení školky, kde by se pak někdo postaral o to, aby tam byly nežádoucí a nesmyslné třídy námi zlikvidovány. Ohledně zrušených MŠ nepožadujeme pochopitelně žádost od již neexistujícího vedení MŠ a je jen na žadatelích, jakou formou nám zde existenci jejich MŠ doloží. Mimoto stále ještě zbývá možnost si založit okamžitě a bez žádosti jakoukoliv třídu MŠ v okrese ve složce „_nezařazeno“. Pokud by v budoucnu byla příslušná MŠ přeci jen v obci založena, tak tam lze pak onu třídu ze složky „_nezařazeno“ bez problému a ztrát přesunout.

Zpět na Spolužáci