Jak vložit foto k učiteli ?????

Diskuse k fungování služby Spolužáci.
beb...@...

Jak vložit foto k učiteli ?????

odesláno v 14 kvě 2012 13:41

Dobrý den,mám několik starých fotografií učitelů a chtěla bych je vložit k jejich profilu,aby byly k dispozici i ostatním třídám. Bohužel nevím,jak to udělat. Nejdou mi vložit ani do staženého profilu,který má učitel ve třídě. Poradíte mi,prosím,jak to udělat ???? Děkuji Petra Černá

bud...@...

Re: Jak vložit foto k učiteli ?????

odesláno v 14 kvě 2012 14:01

> beb...@...
Dobrý den, následkem chyby u systému nelze momentálně profilové foto k učitelům vložit. Chyba je nahlášena, k opravě ale ještě nedošlo a již delší dobu na opravu čekáme.

qua...@...

odesláno v 14 kvě 2012 17:35

Pardon, že sem připisuji, ale fota k učitelům školník přidat může (před měsícem jsem testovala). Nikoli ovšem jako "profilové foto" nýbrž do fotogalerie v učitelském profilu. A lze to jen u učitelů kteří jsu "přidáni jako učitelé do školníkovi třídy" Takže řešení tu je.

-s-...@...

odesláno v 14 kvě 2012 17:42

qua...@... píše:Pardon, že sem připisuji, ale fota k učitelům školník přidat může (před měsícem jsem testovala). Nikoli ovšem jako "profilové foto" nýbrž do fotogalerie v učitelském profilu. A lze to jen u učitelů kteří jsu "přidáni jako učitelé do školníkovi třídy" Takže řešení tu je.

Ahoj,
ano o této "záplatě" se to už vícekrát psalo. Možná už ani to nejde (nemám možnost zjistit jsem jen obyčejným žákem).

bud...@...

odesláno v 14 kvě 2012 17:51

> -s-...@...
Quaeso má s tím doplňkem a opravou mé odpovědi pravdu, školníkovi se ve třídě objeví i fotogalerie učitelů, které má přiřazené ve třídě. Funguje to pak na stejném principu, jako když se přidávají fotky do profilové fotogalerie žáka. Školník ale nemá možnost přidat nějakou fotku k učitelům přímo ve virtuální sborovně. Funguje to takhle pouze u učitelů, které má přiřazené na škole v jeho vlastní třídě.

tru...@...

odesláno v 24 čer 2012 10:53

Tak jsem chtěl dnes jako školník přidat fota k učitelům , které jsem získal. Bohužel tedy netuším jak je tam vložit. Nikde není nic na vložení fota. Četl jsme tedy i tady nějaké ty rady a ve výsledku stejně nejde přidat. Opět mne to ujistilo že ta nová verze je paskvil, který se nepovedl a lidi je odrazuje od návštěvy stránek. Kouknuli na nástěnku školy tak tam už nikdo nechodí!!!!! Dotazy mi už píši na můj email, když něco potřebují. Již začínám zvažovat funkci školníka jestli dále na tomto postu setrvat. Jsem pracovně vytížený člověk a funkci školníka jsem vzal, aby se doplnily učitelé, odstranily duplicitní školy atd. atd. Škola mne a dalším něco dříve dala, tak jsem to cítil jako povinnost také pomoci, jsem v kontaktu s učiteli školy, navštívil jsem školu i při otevřených dnech, měli jsme prohlídku školy i při srazu po 25 letech. Shánění dat není vždy lehké a není to jen moje úsilí, ale i pomoc dalších lidí včetně učitelů. Ono sehnat data stará 20 a více let kdy nebylo nic v el. podobě je opravdu složitější než dnes. A jsem rád že skončily nesmyslné výstrahy o mazaní neaktivních třídách , kde někdo přišel třeba jen jednou do roka.
Pokud někdo vytvoří novou aplikaci , tak by to mělo fungovat!!!! Tady ta změna proběhla snad v nějaké testovací verzi, kdy snad nevěděli ani co dělají. Samá chyba a nefunkčnost. Ptám se : To jsou zde tak neschopní programátoři? Nebo si dělají z nás uživatelů srandu a čekají na naše reakce? Mně pak chodí dotazy proč se to nevrátí do původní podoby, co na to mám odpovědět? Nelze je to nevratná operace. Když jim odepíši napište do fóra dotaz tak jich většina neví ani kudy se tam dostat. Jsou to starší ročníky, kteří jsou rádi že napíši email a kouknou na stránky, kam je někdo nasměruje. Mělo by se myslet právě na tyto starší , takových tříd tu je většina a slouží to jako vzpomínka na školní léta z dřívějška. K tomu by asi měly i právě spoluzaci.cz sloužit aby se daly po letech zase lidi dohromady a mohly si vytvořit srazy po létech a nebo na sebe najít kontakty, které nemají.
Přeji tvůrcům stránek vše nejlepší a hodně nápadů další práce. A kdyby dostali nápad vrátit původní podobu stránek asi by bylo hodně spokojených lidí. Bylo by třeba super kdyby se dala nastavit jak nová podoba tak i původní ať si každý vybere co mu vyhovuje. Ale hlavní přání aby to fungovalo konečně tak jak má a nebyly problémy a vše ku spokojenosti uživatelů. školník ISŠ Semily

bud...@...

odesláno v 24 čer 2012 13:14

> tru...@...
Dobrý den, hledně přidání profilové fotky k učiteli zde byla již zmínka, že to momentálně v důsledky chyby nejde. Lze si ale fotky učitelů „zálohovat“ v jejich profilové fotogalerii. Dělá se to přes třídní fotogalerii – sekce „Fotogalerie učitelů“. A lze to udělat i u učitelů, které školník v jeho třídě nemá jako učitele přidané. Stačí, když si je na chvilku do jeho třídy přidá a po doplnění jejich profilové fotogalerie ze třídy opět jako učitele odstraní. To lze udělat přes Editovat třídu > Správa učitelů třídy.
K vaší zmínce o problémech žáků dostat se na toto fórum, mohu pouze napsat, že na jakékoliv stránce serveru Spolužáci najdou uživatelé úplně dole (poslední řádka) odkazy nejen na nápovědu, ale i na „Help fórum“, což není nic jiného, než přesný a přímý odkaz na toto fórum. Kliknutím na „Help fórum“ se uživatelé bez oklik a hledání dostanou přímo sem.

tru...@...

odesláno v 24 čer 2012 20:13

Děkuji za odpověď. Testnul jsem vložení fota , je to tedy krkolomné, ale výsledek se nějak stejně nedostavil. Fotka u profilu není. Nevím jestli to nemá náhodou nějakou prodlevu kouknu ještě ráno než odjedu. Akorád tímto způsobem doplňovat více fotek je fak pakárna . To to raději nechám bez fotek než nad tím trávit tolika času. Přesto děkuji za radu jak na to. školník ISŠ

bud...@...

odesláno v 24 čer 2012 20:20

> tru...@...
Dobrý večer, jak již bylo výše napsáno, tak profilová fotka k učiteli vložit nedá. K učitelům se dají vložit fotky pouze do jejich profilové fotogalerie, což jest něco jiného než profilová fotka.

Zpět na Spolužáci