problémy s doručením

Máte potíže s emailem? Nevíte jak něco nastavit? Zeptejte se zde.
dis...@...

problémy s doručením

odesláno v 16 srp 2012 12:03

Dobrý den,
mám problémy s odesíláním emailu, napíšu email, odešlu , ukáže se mi že je odeslaný mám ho i ve složce odesaný
příjemce ho nedostane, znovu mu ho přepošlu dostane ho a v záhlaví má předchozí odeslání ale nezobrazí se tam jemu komu byl odeslán
ikdyž u mě je jasně napsáno komu byl odeslán.
Dále zatrhnu potvrzení doručení, email došel ale nedošlo mě žádné potvrzení o tom že ho někdo četl, jak tomu bylo u staré verze.
Nemám teď jistotu že emaily řádně dojdou, mám s tím problémy nemohu stále všem volat a kontrolovat jestli došly
Děkuji za odpověĎ Tomečková

Sez...@...
Helpdesk moderátor

Re: problémy s doručením

odesláno v 16 srp 2012 13:00

Dobrý den,

v tomto ohledu vše funguje stejně jako ve staré verzi. Když email odešlete a zobrazí se Vám "Email byl úspěšně odeslán", tak tomu tak opravdu je, email byl ze schránky odeslán. Pakliže se po odeslání zprávy obratem nevrátí chybové hlášení o nedoručení zprávy (MAILER-DAEMON), byl email v pořádku předán na server příjemce a pokud jej příjemce neobdržel, má ve schránce nastavené filtry či blokované kontakty, nebo email smazal jeho server. Každopádně se jedná o problém na straně příjemce.

Potvrzení o přečtení také funguje stejně jako dříve, dokonce lépe, jelikož nyní umí toto potvrzení odeslat zpět i samotná naše schránka, dříve to uměl jen poštovní program (Outlook, Windows Mail, Thunderbird apd.). To, že Vám potvrzení nepřijde zpět znamená, že to příjemce nepovolil, čili nepotvrdil požadavek na odeslání tohoto potvrzení. Nic se v tomto ohledu nezměnilo.

Zpět na Email