Asi by bylo dobré prozkoumat i další free emailové providery

Máte potíže s emailem? Nevíte jak něco nastavit? Zeptejte se zde.
vac...@...

Asi by bylo dobré prozkoumat i další free emailové providery

odesláno v 12 srp 2012 08:14

Nechci zavrhnout @seznam.cz ale rád bych věděl jak je to u ostatních providerů. Zdali to mají uděláno líp nebo zdali se s tím příjemněji pracuje apod.
Ideální by byli provideři kteří mají svoje mejlové stránky v češtině (@centrum.cz, @volny.cz, @gmail.com, @tiscali.cz) a další které začnu dneska hledat. Angličtina by mi také nevadila. No, zkrátka, začnu hledat a zkoušet. Přivítám jakoukoliv inspiraci i od vás. Hledat budu pomocí googlu. Není to moc příjemné ale vzbudila se ve mně zvědavost zdali i ostatní jsou takoví blbci jako je @seznam.cz, fakt to chci vědět
Vzhledem k tomu, že hlavní mejlovou adresu mám na @post.cz (součást seznamu.cz) a mám ji tam již opravdu hodně dlouho tak je to dost průser. Řešil bych to asi tak, že bych se pokusil všechny přicházející mejly přesměrovat na nově nalezeného providera a odcházející mejly bych už odesílal přímo z nového providera. Když to nebude fungovat tak nevím. Asi budu muset pracovat se dvěmi mejlovými adresami

vac...@...

Re: Asi by bylo dobré prozkoumat i další free emailové providery

odesláno v 12 srp 2012 10:04

Z legrace jsem se mrknul na slovenské poskytovatele free mejlů a hned mi padnul do oka slovenský @zoznam.sk
I Slováci pracují na nové mejlové službě pro uživatele ale chtějí ponechat funkční i starou službu a nová služba má být na platformě Windows Live. To se mi také docela líbí.
Narazil jsem ale na zádrhel při vyplňování úvodní tabulky. Místo lokace uživatele mají i zahraničí ale jako povinný údaj je číslo mobilu uživatele a ten lze zadávat jenom slovenský.
Zkusím se zítra poptat na slovenském helplinu co s tím.
Slováci mají ve vyplňování úvodní tabulky také kontrolní otázku a následnou odpověď na kontrolní otázku ale nové heslo posílají buď na náhradní email nebo na mobil. Čert ví co je lepší.
Jsem fakt zvědav jaké to bude dál uvnitř schránky. Slováci absolutně netrpí nedostatkem zdravého rozumu, to požadované slovenské mobilní číslo se snad vysvětlí. Jestli vám nebude vadit tak budu informovat

vac...@...

odesláno v 12 srp 2012 11:02

Zkusil jsem prozkoumat @volny.cz a výsledek není dobrý
Při vyplňování přihlašovací tabulky jsem vše poctivě napsal včetně přepisu toho grafického obrázku s kodem (docela nepříjemné, prý to je kvůli jakýmsi internetovým robotům) a poslalo mi to ověřovací SMS na mobil s dalším kodem který se měl vepsat do okénka, také jsem to učinil a až poté mi to vyhodilo text že uživatelské jméno je obsazeno
Docela mne dorazila blbost tvůrce tohoto softwaru, já bych něco takového nedal z ruky, neměl jsem chuť pokračovat v průzkumu
tedy @volny.cz nebrat !

dra...@...

odesláno v 13 srp 2012 17:40

Nejlepší email zdarma co znám je gmail.com
1. Schránka na 10GB dat zdarma
2. Spolehlivost, nikdy se mi neztratil žádný email ani nepřišel se zpožděním
3. Dobrá ochrana proti spamům a podvodníkům, většina jde automaticky do spamu
4. Dá se dobře použít i z mobilních aplikací
5. Možnost spousty různých funkcí a nastavení, pokud vás baví si s tím pohrát. Pokud nechcete, vše zůstává jednoduché
6. Češtinu už tam taky mají

5th...@...

odesláno v 13 srp 2012 19:55

No, nechci vypadat jako nějakej skalní fanda seznamu, ale osobně nemůžu říct, že bych měl se Seznamem špatný zkušenosti. Schránky maj kapacitně neomezený, nikdy se mi nic neztratilo, dokud jsem si mejly vlastní chybou nestáh Outlookem, u zpožděnejch mejlů se skoro vždycky přišlo na to, že byla chyba u odesílatele (pár případů chyby na Seznamu sice bylo, ale opravdu jen pár, a bylo to max hoďka, to vem čert), na spam je sice seznam trochu slabší, ale je fakt takovej problém si pár mejlů za den prostě smazat? Vždyť je to otázka deseti vteřin. Přes mobil taky nemám žádnej problém a nastavení má schránka pro normálního člověka až až.

Používám schránek několik, na různejch serverech a nejradši mám taky Gmail, jenže tomu se rovnat nemůže nikdo. Přišlo mi to jen k seznamu nefér, protože je to jeden z posledních portálů na světě, kterej na domácí scéně pořád nad googlem vede, přestože je google tisíkrát větší a milionkrát bohatší. Toho bysme si podle mě měli vážit.

qwe...@...

odesláno v 13 srp 2012 20:03

Souhlasím s vámi, také si myslím, že současné průsery se přeženou a zase bude klid. Mne jenom přivedlo do naprosté besnoty, že si někdo nechal poslat moje heslo a co já jsem byl na dovolené tak se hrabal v mých mejlech.
Něco takového se nesmí stát ani náhodou. Ochrana soukromí je nedostatečná.

qwe...@...

odesláno v 13 srp 2012 20:14

gmail.com podle mého názoru má také nedostatečnou ochranu hesla.
Obecně tvrdím, že všichni mejloví provideři kteří mají zavedenou možnost kontrolní otázky a odpovědi jsou snadno průstřelní
Kdo chce by měl mít možnost zrušení zasílání náhradního hesla a nesl by si sám odpovědnost za to, že svoje přístupové heslo si bude pečlivě ochraňovat
Také by se mělo zavést zobrazení data a hodiny a minuty posledního vstupu do schránky. V horní části mejlové obrazovky je na to místa dost. Když si někdo nějakým podfukem zjistí moje heslo tak já to okamžitě poznám poněvadž tam bude uvedeno datum a hodina a minuta jeho vstupu do mé schránky a já budu okamžitě vědět že se něco nedobrého děje a změním heslo

qwe...@...

odesláno v 13 srp 2012 20:33

Uvědomil jsem si, že moje představa o absolutním zákazu posílání náhradních hesel má slabinu.
Může se stát, že si někdo zjistí moje mejlové heslo, třeba keyloggerem, nebo najde lísteček s archivací hesla a pod.
Pak vstoupí do mé mejlové schránky a má možnost nastavit heslo jiné a zase vyběhne ven. No a já jsem nahraný, poněvadž moje správné heslo již nebude fungovat a archivace toho hesla také ztratila smysl.
A nové heslo které mi útočník zlomyslně nastavil se již nikdy nedozvím poněvadž jsem zakázal posílání náhradních hesel
Ach jo. Vymyslete někdo co s tím, sakra

dra...@...

odesláno v 14 srp 2012 21:14

Mi seznam hlásí, že má kapacitu 10MB a za víc si musím zaplatit. A 10MB zdarma je podle mě hodně málo.

Co se týče zabezpečení, nejefektivnější je obnovení hesla přes mobil. K zabezpečení používá mobil i spousta internetových bankovnictví, tak je to podle mě dobře ověřená a spolehlivá cesta. Jediná otázka pak je, jestli věříte poskytovateli natolik, abyste mu dali své číslo na mobil.

Zpět na Email